Slik går du frem ved feil og mangler på motorsykkel

Har du kjøpt en motorsykkel med feil eller mangler kan du ha krav på retting, omlevering, prisavslag eller heving. I tillegg kan du ha krav på erstatning. Men hvordan bør du gå frem for å få en ordning på problemet?

undersøkelsesplikt, motorsykkel, reklamere

Reklamer overfor selger

Når du oppdager en feil med motorsykkelen er det viktig at du raskt reklamerer overfor selger. Reklamerer du ikke innenfor lovens frister risikerer du å ikke kunne gjøre mangelskrav gjeldende.

En reklamasjon innebærer at du gjør selger oppmerksom på at det foreligger en feil med motorsykkelen, og at du vil holde selger ansvarlig for feilen. I mange tilfeller vil selger hevde at du har reklamert for sent ettersom du burde ha oppdaget mangelen på et tidligere tidspunkt. Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart. Da vil du unngå diskusjoner om reklamasjonsfristen er overholdt.

Ta kontakt med advokat

I mange tilfeller nekter selger å erkjenne at det foreligger en mangel ved motorsykkelen eller å dekke eventuelle utbedringskostnader. Da anbefales det å bli bistått av en advokat som er ekspert på område. Vi har flere dyktige advokater med lang erfaring og høy kompetanse i saker om motorsykkelkjøp. Vi sørger for at du og dine interesser blir ivaretatt.

Ta vare på dokumentasjon

Det er viktig at du tar vare på all kommunikasjon mellom deg og selger for å bevise din reklamasjon eller hva som er avtalt. Dette kan være e-poster, meldinger, brev eller andre skriftlige dokumenter. Ved å ha skriftlig dokumentasjon av kommunikasjonen, vil du kunne bevise hva som er blitt avtalt mellom dere, eventuelle garantier eller forsikringer som er gitt, informasjon om tidligere mangler eller reparasjoner. Denne dokumentasjonen kan være avgjørende i en eventuell tvist.

Fakta

I tillegg til kommunikasjonen mellom deg og selger er det viktig å ta vare på alle kvitteringer og utgifter du har hatt i forbindelse med kjøpet. Dette gjelder også eventuelle utbedringskostnader du har pådratt deg. Disse utgiftene kan kan du ha krav på å få erstattet dersom det viser seg at det foreligger en mangel ved motorsykkelen.

Forliksrådet

Det er til alles beste om man klarer å samarbeide og komme til enighet. Dersom dere ikke blir enige, kan vi bistå deg med å ta saken til forliksrådet for å få en avgjørelse. Ofte vil innboforsikringen din kunne dekke advokatutgiftene dine. Innboforsikringen dekker advokatutgifter opp til 100 000 kr. Hvis du vinner frem med kravet ditt er det motparten som betaler dine utgifter til advokat.

Ved behandling i forliksrådet er formålet å oppnå enighet. Hvis dere ikke blir enige kan forliksrådet avsi dom. Denne avgjørelsen kan bringes inn for retten.

Svein-Harald Stavnes Wennevik

Advokat / Partner

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Trenger du hjelp i en lignende sak?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om din sak. Vi kan reglene og unntakene, og sørger for at dine interesser blir ivaretatt.

– Rask, profesjonell service og pragmatisk tilnærming til oppdraget. Meget fornøyd

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2022/07/Svein-480x480-1.jpg

Svein-Harald Stavnes Wennevik
Advokat / Partner

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring