Fikk 3,1 millioner kroner i erstatning etter grov familievold

Saken omhandlet en kvinne i slutten av 20-årene som anmeldte sin tidligere samboer for grov familievold som pågikk over to år. Kvinnen ble tilkjent 3,1 millioner kroner i erstatning.

Fravær oppsigelse, Utestengt fusk, Yrkessykdom krav, Utgifter yrkesskade, angrefrist ved kjøp av bobil, Hvordan beregnes AAP, krav til gyldig testamente, arvepakt, erstatning, familievold

Sakens bakgrunn

Saken omhandlet en kvinne som bodde med kjæresten sin i to år. I løpet av samboerforholdet ble kvinnen utsatt for grov fysisk vold, samt kontrollerende atferd og annen psykisk mishandling fra mannen. Etter å ha forlatt han, slet kvinnen med alvorlige psykiske traumer. Fem år senere fikk kvinnen endelig mot til å anmelde sin tidligere partner.

Selv om saken først ble henlagt, ble den gjenopptatt av statsadvokaten etter klage fra kvinnens advokat. Dette viser at det er mulig å oppnå rettferdighet, selv om saken i første omgang blir avvist.

Rettens vurdering

Saken gikk først for tingretten og ble deretter anket til lagmannsretten. Lagmannsretten konkluderte med at mannen hadde begått alvorlig familievold, og han ble dermed dømt til en betydelig fengselsstraff. Videre ble kvinnen tilkjent 3,1 millioner kroner i voldsoffererstatning for tapt inntekt, menerstatning for sine psykiske skader og oppreisning.

Har du vært utsatt for en straffbar handling som har ført til personskade?

Hvis du har vært utsatt for en straffbar handling som har ført til personskade, kan du ha krav på erstatning. I slike situasjoner er det viktig å bli bistått av en erfaren bistandsadvokat. Bistandsadvokaten vil sikre dine rettigheter gjennom etterforskningen, hele straffesaken og helt til rettsforhandlingene er avsluttet. Advokaten vil også undersøke om du har krav på erstatning, samt bistå med å fremsette erstatningskrav på dine vegne. Vi har flere dyktige og erfarne bistandsadvokater som sørger for at dine interesser blir ivaretatt.

Alexander Dunsby

Advokat / Partner

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Advokatutgifter

Voldsoffererstatning kan by på mange vanskelige spørsmål, både juridiske og medisinske. Hvis du har blitt utsatt for en straffbar handling, anbefales det derfor å bli bistått av en advokat.

Dersom man har krav på offentlig oppnevnt bistandsadvokat, betales advokaten av det offentlige. Advokatutgifter kan også dekkes gjennom ordningen for fri rettshjelp. Når Kontoret for voldsoffererstatning gir medhold i et krav om erstatning, dekker de også rimelige og nødvendige advokatutgifter.

– Veldig dyktig advokat som leverte. Advokaten hadde god kunnskap og satt seg godt inn i saken. Lyttet til klient. Alt i alt så bruker vi Osloadvokatene igjen om det trengs.

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2022/07/Alexander-480x480-1.jpg

Alexander Dunsby
Advokat / Partner

Rect_shape

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring