Reklamasjonsfrist på brukt Mercedes med rustskader

En mann hadde kjøpt en brukt Mercedes-Benz og fant plutselig mye rust på den. Han reklamerte på dette til selger og selger utbedret rustskaden.

Vi hadde en sak hvor kjøper ønsket å reklamere på et bruktbilkjøp

Det gikk noen år og da det var gått 6 år siden han hadde kjøpt denne bilen brukt oppdaget han på nytt rustskader på bilen. Han reklamerte igjen, men denne gangen svarte selger at nå var det for sent. Selger sa at reklamasjonsfrist på 5 år nå var utløpt og at han derfor ikke lenger hadde krav på noe.

Selgers utbedring var ikke tilstrekkelig

Kjøperen ga seg ikke. Det var ingen tvil om at rustskadene kom fra det første utbedringforsøket. Selgers utbedring hadde dermed vært utilstrekkelig. Selgeren hadde imidlertid gjort så godt han kunne og det var ikke snakk om noen grov uaktsomhet. Selgeren viste til forbrukerkjøpsloven som sa at den maksimale fristen var 5 år.

Ikke reklamert for sent

Høyesterett kom imidlertid til at det ikke var reklamert for sent. Høyesterett uttalte at denne 5 års regelen ikke gjelder for selgers utbedringforsøk når disse allerede er reklamert på innenfor fristen. Når rustskadene første gang oppstod, reklamerte kjøper innenfor 5 års fristen.

Så lenge kjøper reklamerte straks han blir kjent med at utbedringen ikke er bra nok, kan det altså gå lang tid uten at det blir snakk om at kravet er tapt.

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

– Advokaten min har fremstått som svært profesjonell og kompetent da de kjempet saken min og vant. Hele firmaet har også ellers vært forståelsesfulle og sympatiske under hele prosessen. Vil absolutt kunne anbefale dem videre.

Tidligere klient - Oslo

Har du spørsmål om reklamasjonsfrist?

Ta kontakt med vår spesialiserte advokat for spørsmål eller en vurdering av din sak. Vi vil gjerne høre fra deg!

Rect_shape

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring