Fikk heve kjøp av elbil

Nylig ble en sak om mangler ved en elbil behandlet av forbrukertvistutvalget. Tvisten handlet om at bilen hadde kortere rekkevidde enn opplyst, og at det forelå feil ved ladesystemet. Etter en samlet vurdering konkluderte forbrukertvistutvalget med at kjøperen kunne heve kjøpet.

elbil, rekkevidde, mangel, heve

Sakens bakgrunn

Kort til etter kjøpet oppdaget kjøperen at det var noe feil med ladesystemet til bilen. Det viste seg at bilen hadde en feil på en elektronisk komponent som styrte ladingen av batteriet, og som følge av dette kunne ikke bilen lades på hurtiglader. Ladesystemet ble flere ganger forsøkt utbedret, uten at dette var vellykket. For å reparere bilen var det derfor nødvendig å skifte motoren.

Videre ble det avdekket at bilen hadde mindre rekkevidde enn det som ble forespeilet. Kjøperens forutsetning for kjøpet var at han kunne kjøre strekningen Moss-Ski tur/retur uten å måtte lade underveis. Når dette ikke var mulig, fremsatte kjøperen krav om å heve kjøpet.

Forbrukertvistutvalgets vurdering

Spørsmålet var om feilen ved ladesystemet og bilens rekkevidde utgjorde mangler ved bilen. Siden kjøpet var inngått mellom en forbruker og en næringsdrivende kom forbrukerkjøpsloven til anvendelse. Etter forbrukerkjøpsloven skal elbilen passe for de “formål som tilsvarende ting vanligvis brukes til” og svare til det som forbrukeren har “grunn til å forvente”.

Utvalget kom til at elbilen ikke var i tråd med det kjøper hadde grunn til å forvente. Det var således klart at det forelå en mangel. Videre var denne mangelen ikke “uvesentlig”, noe som medførte at kjøperen fikk heve kjøpet.

Trenger du hjelp i sak om elbil?

Ta kontakt dersom du ønsker en vurdering av din sak, og råd om hvordan du best bør gå frem. Vi har flere dyktige advokater med høy kompetanse og lang erfaring i bilsaker. Vi sørger for at du og dine interesser blir ivaretatt.

Maren Jenserud

Advokat

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Advokatutgifter

Dersom du har blitt utsatt for et mislykket bilkjøp og ønsker å heve kjøpet vil som regel bilforsikringen dekke advokatutgifter opp til 100 000,-. Også innboforsikringen kan i enkelte tilfeller dekke advokatutgiftene. Våre advokater kan reglene og unntakene, og vil bistå deg gjennom hele prosessen.

– Rask, profesjonell service og pragmatisk tilnærming til oppdraget. Meget fornøyd

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2024/01/Jenserud-Maren-kopi.jpg

Maren Jenserud
Advokat

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring