Angrerett: Kan man trekke seg fra en leiekontrakt?

Det er ikke alltid leiligheten er som forventet, og du angrer kanskje på at du signerte leiekontrakten. Men har man rett til å trekke seg fra en leiekontrakt?

avhendingsloven, ujevnt dekke, garasje, vann, fall mot sluk, kaldtvann, mangel, lyd, regresskrav, skjønnssak, skatteregler utleie, avbestille, garanti, skatt utleie, balkonger og terrasser, støy fra avløpsrør, branntiltak, korttidsutleie, depositumspengene, økte kostnader, bolig, eierbrøk, dispensasjon, utleie

Angrerett

Angrerett er en lovfestet rett for forbrukere til å angre på en avtale. Angreretten gjelder kun ved salg av varer og tjenester på andre steder enn i butikk eller fast utsalgssted. Dette betyr at du ved inngåelse av en leiekontrakt med en næringsvirksomhet har angrerett dersom avtaleinngåelsen foregikk utenfor fast forretningssted eller ved fjernsalg, som for eksempel over e-post eller telefon. Angrefristen er da to uker.

Hvis utleieren er en privatperson, har du ikke angrerett. Det finnes imidlertid enkelte andre måter du kan trekke deg fra en leieavtale på.

Leiekontrakt

Når du og utleier har signert en leiekontrakt, er du i utgangspunktet bundet av den og må oppfylle dine forpliktelser. I slike tilfeller har du som hovedregel ikke mulighet til å trekke deg fra avtalen, og må eventuelt si opp leiekontrakten og betale husleie ut oppsigelsestiden. Men hvis det foreligger grunnlag for å heve leieavtalen, har du derimot rett til å bryte den. En leieavtale kan for eksempel heves dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn det som ble avtalt. Reglene om dette kan oppfattes kompliserte og vanskelige. Det anbefales derfor å søke juridisk rådgivning fra en advokat. Vi har dyktige advokater med høy kompetanse og lang erfaring. Vi sørger for at du og dine interesser blir ivaretatt.

Ønsker du å avslutte leieforholdet?

Dersom du ønsker å avslutte leieforholdet, må du si opp avtalen og normalt betale husleie ut oppsigelsestiden. En utleier har imidlertid tapsbegrensningsplikt, som betyr at utleier har plikt til å begrense ditt tap som leietaker. Måten utleier kan begrense tapet på er å få inn en ny leietakere så raskt som mulig. Hvis utleier klarer å finne en ny leietaker før oppsigelsestiden er utløpt, trenger du ikke å betale husleie for den gjenværende delen av oppsigelsestiden.

Trenger du hjelp i en lignende sak?

Vi har flere dyktige advokater med høy kompetanse og lang erfaring i saker om utleie. Ta kontakt dersom du ønsker en vurdering av din sak, og råd om hvordan du best bør gå frem. Vi sørger for at du og dine interesser blir ivaretatt.

Adam Justin Ahlquist

Advokat / Partner

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Advokatutgifter

Dersom du har innboforsikrning vil den som regel dekke advokatutgifter opp til kr 100 000. Den gjelder som hovedregel i alle typer saker, men det er likevel noen viktige unntak. Våre advokater kan reglene og unntakene, og vil bistå deg gjennom hele prosessen. Vi ordner alt med ditt forsikringsselskap.

– Veldig dyktig advokat som leverte. Advokaten hadde god kunnskap og satt seg godt inn i saken. Lyttet til klient. Alt i alt så bruker vi Osloadvokatene igjen om det trengs.

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2021/08/Adam-480x480-1.jpg

Adam Justin Ahlquist
Advokat / Partner

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring