Luktproblem i bolig gav kjøper 200 000 kroner i prisavslag

Dagen etter overtakelse oppdaget kjøper en merkelig lukt i boligen. Ved hjelp fra oss fikk kjøper 200 000 kroner i prisavslag. Selger ble også dømt til å betale erstatning og sakskostnadene til kjøper i tingretten.

 

Oppdaget luktproblem dagen etter overtakelsen

Luktproblematikk kan ofte være vanskelig å oppdage før kjøper har flyttet inn i boligen hen har kjøpt. I noen tilfeller kan selger kamuflere lukten ved å lufte godt før visning eller benytte duftlys eller lignende i leiligheten.

I denne saken merket ikke kjøper lukten på visning eller overtakelse. Dagen etter overtakelsen merket imidlertid kjøper at det var en spesiell lukt i leiligheten. Selger hadde ikke opplyst om luktproblemet i salgsoppgaven, og benektet kjennskap til lukten.

Selger ønsket ikke å betale prisavslag og saken endte derfor i tingretten.

Omfattende undersøkelser gav ingen klare svar

Kjøper hadde flere fagkyndige på befaring, men ingen av dem fant et klart svar på hva som var årsaken til lukten. Lukten ble av de fagkyndige beskrevet som en lukt man gjerne finner i sammenheng med fuktskader og våte materialer.

Et vanlig problem i luktsaker er at lukten ikke nødvendigvis er konstant, men kan variere fra dag til dag. Dette kan bidra til at det er vanskelig og tidkrevende å finne årsaken til problemet.

Tone Lise Holmen Seglem

Senioradvokat

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

200 000 kroner i prisavslag for mangelen

Selv om man ikke klarte å finne en sikker årsak til lukten kom tingretten til at det var sannsynliggjort at lukten hadde eksistert da selger eide boligen og at selger hadde tilbakeholdt informasjon om denne. Det ble lagt vekt på at kjøper oppdaget lukten dagen etter overtakelsen og at det derfor var lite sannsynlig at lukten ikke hadde eksistert i selgers eiertid. Kjøper ble derfor tilkjent prisavslag på 200 000 kroner av tingretten. Selger måtte også dekke kjøpers sakskostnader og betale erstatning for kostnadene kjøper hadde brukt til fagkyndige. Totalt ble selger dømt til å betale kjøper 491 888 kroner.

 

– Hyret inn Osloadvokatene og har ikke annet å si enn at de gjorde en formidabel jobb der de svarte fort og ordet opp i alle problemene jeg hadde. Anbefales på det sterkeste!

Tidligere klient - Oslo

Trenger du bistand til feil eller mangler på din bolig?

Ta kontakt med vår spesialiserte advokat for spørsmål eller en vurdering av din sak. Vi vil gjerne høre fra deg!

https://advokat.no/wp-content/uploads/2022/07/Tone-Lise-480x480-1.jpg

Tone Lise Holmen Seglem
Senioradvokat

Rect_shape

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring