Fikk heve kjøpet etter å ha byttet fra HELP til Osloadvokatene

Du har fritt advokatvalg når du har boligkjøperforsikring i HELP. Det betyr at du kan velge en advokat fra Osloadvokatene, og Help betaler advokatkostnadene dine.

avhendingsloven, ujevnt dekke, garasje, vann, fall mot sluk, kaldtvann, mangel, lyd, regresskrav, skjønnssak, skatteregler utleie, avbestille, garanti, skatt utleie, balkonger og terrasser, støy fra avløpsrør, branntiltak, korttidsutleie, depositumspengene, økte kostnader, bolig, eierbrøk, dispensasjon, utleie, leiekontrakt, leietaker, HELP,

Mangler ved boligkjøp

Kort tid etter kjøpet oppdaget samboerparet at det var mangler ved boligen. Manglene var så omfattende at de ønsket å heve boligkjøpet. Paret hadde boligkjøperforsikring hos HELP, som innebærer at man vil få advokatkostnader dekket ved en eventuell boligkjøpertvist. HELP ønsker som regel at man skal benytte seg av deres egne advokater, men man har fritt advokatvalg, og det er derfor fullt mulig å benytte seg av andre advokater.

Saken begynte med at klienten tok kontakt med oss i Osloadvokatene. Etter kort tid ble klienten kontaktet av HELP, som overtalte klienten til å bruke HELP sine advokater. HELP bisto ikke klienten tilstrekkelig, og klienten gikk derfor tilbake til oss i Osloadvokatene. Vi tok tak i saken umiddelbart og tok ut stevning med krav om heving.

Fakta

Når man benytter eierskifteforsikringer har man fritt advokatvalg og trenger dermed ikke å forholde seg til forsikringsselskapets advokater.

Heving

Kjøpet ble hevet ved at det ble inngått rettsforlik. Kjøper fikk dermed den nødvendige rettferdigheten og kompensasjonen vedkommende fortjente. Denne saken er et ypperlig eksempel på hvorfor man bør bruke en advokat fra Osloadvokatene.

Fordeler med å bruke en ekstern advokat

Det er mange fordeler ved å bruke en ekstern advokat fremfor å bruke en saksbehandler fra HELP. For det første er en advokat fra HELP ansatt i selskapet som betaler kostnadene ved saken. Dette kan føre til at det oppstår en interessekonflikt hvor man ser på sjansen for å vinne frem i saken, i forhold til hvor mye det vil koste for forsikringsselskapet. Ved bruk av en advokat uten bindinger til selskapet vil ikke slike kryssende hensyn komme i veien, og advokaten vil kun være opptatt av å ivareta klientens beste.

Videre trekker flere av våre klienter frem at de får en erfaren advokat hos Osloadvokatene og har byttet til oss fra HELP nettopp av denne grunn. Du kan når som helst bytte til Osloadvokatene helt frem til saken er avsluttet.

Trenger du hjelp i en lignende sak?

Vi har flere dyktige advokater med høy kompetanse og lang erfaring i boligtvister. Ta kontakt dersom du ønsker en vurdering av din sak, og råd om hvordan du best bør gå frem. Vi sørger for at du og dine interesser blir ivaretatt.

Ørjan Onarheim

Advokat / Partner

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Har du spørsmål?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende vurdering av din sak. Det påløper ingen advokatutgifter før advokat og klient er enige om oppdrag.

– Veldig dyktig advokat som leverte. Advokaten hadde god kunnskap og satt seg godt inn i saken. Lyttet til klient. Alt i alt så bruker vi Osloadvokatene igjen om det trengs.

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2022/07/Orjan-480x480-1.jpg

Ørjan Onarheim
Advokat / Partner

Rect_shape

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring