Feil montering av garasjeport er en mangel

Opplever du at garasjeporten din bråker unormalt mye, ikke går helt opp eller ned, eller noe annet? Da kan garasjeporten din være feilmontert, og det kan foreligge en kjøpsrettslig mangel. Foreligger det en mangel har du krav på retting, prisavslag, erstatning eller heving av kjøpsavtalen.

skjønnssak, drenering, ujevnt dekke, garasje fuktskader, salg av bolig, felles bolig, garasjeport

Feil montering av garasjeport

Hvis en garasjeport er feilmontert vil den som regel ikke være i samsvar med de krav til kvalitet som følger av avtalen. Videre vil garasjeporten normalt være i dårligere stand enn det kjøperen hadde grunn til å forvente. Feil montering av garasjeporten vil derfor i de fleste tilfeller utgjøre en mangel, og du kan da gjøre mangelskrav gjeldende. Hvilket mangelskrav du bør gjøre gjeldende avhenger av omstendighetene i saken. Det mest nærliggende er prisavslag tilsvarende utbedringskostnadene for å montere garasjeporten riktig, eller at selgeren selv retter mangelen. Vi bistår deg i denne prosessen, og sørger for at du får det du har krav på.

Reklamasjon

Oppdager du at garasjeporten er feilmontert, er det viktig at du reklamerer overfor selger så raskt som mulig. Gjør du ikke dette innenfor lovens frister kan du ikke gjøre mangelskrav gjeldende. Ofte vil motparten hevde at du har reklamert for sent ettersom du burde oppdaget at garasjeporten er feilmontert raskt etter at du overtok boligen. Det anbefales derfor å reklamere umiddelbart, og ikke nøle. Da vil man slippe spekulasjoner omkring hvor vidt reklamasjonen var rettidig.

Fakta

I reklamasjonen må du påberope deg den aktuelle mangelen, og at du på bakgrunn av dette vil gjøre krav gjeldende. Ta kontakt med oss. Vi forklarer deg nærmere hvordan dette gjøres.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Hvis du har kjøpt en bolig med feil og mangler lurer du kanskje på hva du bør gjøre, og om du selv står ansvarlig for feilen. Hvordan du best går frem avhenger av de konkrete omstendighetene i saken. Vi har flere dyktige advokater med høy kompetanse og lang erfaring i saker om bolig og eiendom. Ta kontakt med oss for en uforpliktende vurdering av din sak. Vi sørger for at du og dine interesser blir ivaretatt.

Advokatutgifter

Hvis du har tegnet boligkjøperforsikring trenger du ikke å bruke forsikringsselskapets advokat. Du kan fritt velge advokat, og boligkjøperforsikringen vil likevel dekke advokatutgiftene dine.

Dersom du har en forsikring som dekker brann eller innbo, så vil du som regel også ha en advokatforsikring inkludert i denne forsikringen. I mange tilfeller vil forsikringen dekke advokatutgifter opp til 100 000 kr. Dette gjelder som hovedregel i alle typer saker, men det er likevel noen viktige unntak. Våre advokater kan reglene og unntakene, og vil bisto deg gjennom hele prosessen. Vi ordner alt med ditt forsikringsselskap.

Adam Justin Ahlquist

Advokat / Partner

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Trenger du hjelp i en lignende sak?

Vi har flere dyktige advokater med høy kompetanse og lang erfaring i saker om eiendom. Ta kontakt dersom du ønsker en vurdering av din sak, og råd om hvordan du best bør gå frem. Vi sørger for at du og dine interesser blir ivaretatt.

Ta kontakt med en av våre advokater for en uforpliktende prat. Det påløper ingen kostnader før advokat og klient er enige om oppdrag.

– Rask, profesjonell service og pragmatisk tilnærming til oppdraget. Meget fornøyd

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2021/08/Adam-480x480-1.jpg

Adam Justin Ahlquist
Advokat / Partner

Rect_shape

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring