Fikk ikke komme på intervju – fikk erstatning på grunnlag av etnisk diskriminering

Jobbsøker følte på etnisk diskriminering

Han hadde indisk bakgrunn, og kom til Norge i 1971. Han var norsk statsborger og 61 år da han søkte tre ulike stillinger ved en videregående skole. De tre stillingene han søkte på var en lederstilling elektrofag, avdelingsleder elektro- og maritime fag og en undervisningsstilling i elektrofag. Han fikk ingen av stillingene. I søknadsprosessen følte han på etnisk diskriminering og at han ble forbigått på grunn av etnisitet/nasjonal opprinnelse da han ikke ble kalt inn til intervju til noen av stillingene.

Klage til Likestillings- og diskrimineringsombudet

Han tok kontakt med Osloadvokatene. Advokaten sendte klage til Likestillings- og diskrimineringsombudet fordi de mente at han var best kvalifisert for stillingene. Det ble hevdet at han ble forskjellsbehandlet på grunn av etnisk bakgrunn/nasjonal opprinnelse da han ikke ble innkalt til intervju.

Etnisk diskriminering

Likestillings- og diskrimineringsombudet konkluderte etter hvert med at den videregående skole hadde handlet i strid med diskrimineringsloven, og som følge av dette tok advokat Dunsby ut et erstatningssøksmål mot skolen.

Fikk oppreisningserstatning

Saken ble løst i et rettsforlik med 205 000,- i oppreisningserstatning til mannen. Dette var et meget godt oppgjør, og han var svært fornøyd med resultatet.

Rolf Odner

Advokat / Partner

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

– Osloadvokatene er meget kompetent og eksepsjonell dyktig. Deres faglige ekspertise gjør at man følger seg trygg og ivaretatt. De er veldig effektive, imøtekommende og profesjonelle.

Tidligere klient - Oslo

Har du opplevd etnisk diskriminering?

Ta kontakt med vår spesialiserte advokat for spørsmål eller en vurdering av din sak. Vi vil gjerne høre fra deg!

https://advokat.no/wp-content/uploads/2022/07/Rolf-480x480-1.jpg

Rolf Odner
Advokat / Partner

Rect_shape

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring