Ekstremværet “Hans” – hva gjør du om du er påført skader og tap?

Ekstremværet “Hans” har hatt ødeleggende konsekvenser for både enkeltpersoner og samfunnet som helhet. Store nedbørsmengder og flom har ført til enorme skader på eiendommer, infrastruktur og miljø. Etter slike skader og tap spiller forsikringen en avgjørende rolle i hjelpe de rammende med å gjenoppbygge det tapte.

I denne artikkelen vil vi i Osloadvokatene gi en enkel oversikt over det viktigste du må tenkte på når krever erstatning for tapene dine.

Vurdering av skadene

Etter en naturkatastrofe som “Hans” er det viktig å få en nøyaktig skadevurdering. Forsikringsselskapet kan sende en takstmann for å vurdere omfanget av skadene og fastsette erstatningsbeløpet.

Det kan være nødvendig å få en uavhengig tredjepart til å vurdere den samme skaden, dersom forsikringsselskapets verdsettelse av skadene er for lav. Umiddelbart etter skaden kan det være viktig for det å samle bevis som bilder og dokumentasjon for å underbygge forsikringskravet ditt.

Krav til forsikringsselskapet

Etter at skaden er vurdert må du sende inn kravet ditt til forsikringsselskapet. Kravet bør inneholde detaljert gjengivelse av skaden, dokumentasjon og en beskrivelse av det økonomiske tapet du er påført.

Ofte vil det være en frist til å sende inn et slikt krav. For krav som sendes til Statens naturskadefond er fristen tre måneder fra skaden inntraff. Hvilken frist som gjelder for din private forsikring kan variere, avhengig av hva som står i forsikringsavtalen.

 

utestengelse fusk, samarbeid fusk, Revidert erstatningsoppgjør, ugyldig avskjed erstatning

Ikke aksepter en for lav erstatning!

Dersom forsikringsselskapet tilbyr deg en for lav erstatning, og du takker ja – kan du gå glipp av store summer som du rettmessig har krav på. Det kan nødvendig med en uavhengig vurdering av et slik tilbud for å forsikre deg om at du får det du har krav på.

Krevende og overveldende

For mange er dette første møte med naturskade og et forsikringsselskap. Det kan oppleves både krevede, uoversiktlig og overveldende. Det er er gjerne snakk om store verdier, som i seg selv kan gjøre det enda mer krevende. Da kan det lønne seg å ha en ekspert på sin side, som skal ivareta dine interesser.

Hos Osloadvokatene har vi lang erfaring med krav mot forsikringsselskaper. Vi har flere advokater som er eksperter på å sikre det beste utfallet for våre klienter.

Det kan være helt avgjørende for å sikre deg den beste erstatningen at du får dyktig bistand.

Alexander Dunsby

Advokat / Partner

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Ta kontakt med en Osloadvokat!

Hos oss får du en gratis uforpliktende evaluering og vurdering av din sak. Det påløper ingen kostander før vi er enige om et oppdrag.

Vi hjelper våre klienter fra start til slutt og har alltid din interesse som vår viktigste prioritering.

Ta kontakt med oss i dag.

– Advokaten var super til å følge opp mine saker og var veldig hjelpsom uansett hva jeg trengte hjelp til. Hun er også flink til å informere om ting, og alltid hyggelig å snakke med. Anbefales på det sterkeste.

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2022/07/Alexander-480x480-1.jpg

Alexander Dunsby
Advokat / Partner

Rect_shape

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring