Arv av fond og aksjer

Aksjer og fond er eiendeler på lik linje med bolig, hytte, bil og kunst. Arv av fond og aksjer følger dermed de samme reglene som gjelder for arv av andre eiendeler. Ved arv av fond og aksjer er det imidlertid noen særlige skatteregler det er lurt å være oppmerksom på.

lyd, vederlagskrav, hvite prikker, samvær, oppsagt, ugyldig, ansettelse, garasjeport, drenering, arealavvik, gaver, uføretrygd, gjeld, tapt barndom, barnevernet, tilbakeføring av barn, diskriminering, oppsigelse, sykemelding, NAV, samvær, boligen er mindre, testament ugyldig, elektriske anlegget, masseoppsigelse, foreldreansvar, eierbrøk, fusk, egenmelding, båt, varemerkeloven, ekspropriasjon, erstatning, arbeidskontrakt, arbeidsgiver, konkurranseklausuler, permittering, varsling, oppfølgingsplan, underpresterer, motorsykkel, fristavbrudd, foreldelse, båt med flere feil, garanti, styremedlem, skjevdeling, næringsvirksomhet, familiegjenforening, avskjed, gave, arv, streik, oppdragstaker, forloddskrav, arbeidsevne, arv, fond, aksjer

Arv av fond og aksjer

De fleste velger å selge verdipapirene sine, for så å dele pengene etterpå. Dette er imidlertid ikke alltid den beste løsningen, forutsatt at arvingene fortsatt ønsker å ha pengene i aksjer og fond. Aksjene og fondene må ikke realiseres eller selges ved dødsfall. De kan enkelt videreføres til arvingene. Da overtar arvingene skatteposisjonen til den de arver fra. Det betyr at de må betale gevinstskatten når de selv ønsker å selge verdipapirene. På denne måten kan arvingene utsette gevinstskatten i mange år.

Fakta

Du kan ta ut det opprinnelige innskutte beløpet uten å betale skatt. Det er først når gevinsten tas ut, at du må betale skatt på denne.

Arv av aksjesparekonto

En aksjesparekonto kan kun gis i sin helhet til en person. Dersom du ønsker å dele aksjesparekontoen på flere barn, eller kun ønsker å skille ut deler av kontoen, må du dele aksjesparekontoen på flere kontoer. Har du for eksempel tre barn, er det derfor fordelaktig å dele aksjesparekontoen opp i tre kontoer. Da kan hver av barna arve hver sin aksjesparekonto, for så selv kunne velge hva de skal gjøre med verdiene. Er du usikker på hvordan du oppretter aksjesparekontoer, hjelper banken deg med dette.

Ta kontakt med advokat!

Arv er et tema som ofte kan medføre uenigheter og store konflikter. Vår anbefaling er derfor å få bistand fra en dyktig advokat på et tidlig stadiet i prosessen. Jo tidligere dere involverer en advokat, desto større mulighet har dere for å finne gode løsninger som tilfredsstiller alle parter både på kort og lang sikt. Vi har flere dyktige advokater med høy kompetanse og lang erfaring i saker om familie, arv og skifte. Vi sørger for at du og dine interesser blir ivaretatt.

Renathe Danielsen

Advokat / Partner

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Trenger du hjelp i en lignende sak?

Ta kontakt dersom du ønsker en vurdering av din sak, og råd om hvordan du best bør gå frem. Vi kan reglene og unntakene, og vil sørge for at dine interesser blir ivaretatt.

– Rask, profesjonell service og pragmatisk tilnærming til oppdraget. Meget fornøyd

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2022/07/Renathe-480x480-1.jpg

Renathe Danielsen
Advokat / Partner

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring