Guide til tilbakekallelse av testament

Et testament skal gjengi arvelaters ønske om hvordan formuen skal fordeles. Men hva skal arvelater gjøre hen ønsker å trekke testamentet tilbake?

I denne artikkelen gir Osloadvokatene sine advokater deg en guide til tilbakekallelse av testament.

utestengelse fusk, tilbakekalle testament

Et testament må oppfylle flere vilkår for å være gyldig opprettet. Du kan lese mer om hva som utgjør et gyldig testament her.

Fakta

Tilbakekallelse betyr å trekke tilbake en disposisjon gjort i testamentet eller hele testamentet.

Testator kan tilbakekalle testament

Testators har rett til å kalle tilbake et gyldig testament med mindre det følger av loven at det ikke kan gjøres. Det betyr at hovedregelen er at testator fritt kan tilbakekalle testamentet, med mindre loven forbyr det.

Tusler, Aktivitetsplikt AAP
Tusler

Formkrav ved tilbakekallelse av testament

Testator kan endre eller tilbakekalle testamentet ved å følge reglene for opprettelse av testament. Les mer her om kravene for å opprette et testament. Testator kan tilbakekalle enkelte disposisjoner eller hele testamentet.

Testator kan tilbakekalle hele testamentet ved å ødelegge eller overstryke testamentet på en slik måte at det fremstår som at testamentet ikke lenger er ment å gjelde. Dersom testator velger å bruke ødeleggelse eller overstrykning for å tilbakekalle testamentet må dette gjøres med hele testamentet.

Arvepakt – ugjenkallelige disposisjoner

Testator kan binde seg til å ikke endre eller tilbakekalle et testament. Dette kalles en arvepakt. Dersom arvelater lager en slik arvepakt kan den ikke kalles tilbake. Testator er i slike tilfeller bundet av løfte om å ikke endre eller tilbakekalle testamentet.

En arvepakt skal inngås etter samme regler som testament. Du kan lese mer om arvepakt og hvordan et slikt dokument opprettes her.

Renathe Danielsen

Advokat / Partner

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Osloadvokatene bistår flere klienter med testamenter

Osloadvokatene har lang erfaring og høy kompetanse med arverett og testamenter.

Ta kontakt med en av våre advokater i dag for en uforpliktende samtale om du har behov for testament. Det påløper ingen kostander før vi er enige om et oppdrag.

– Advokaten var super til å følge opp mine saker og var veldig hjelpsom uansett hva jeg trengte hjelp til. Hun er også flink til å informere om ting, og alltid hyggelig å snakke med. Anbefales på det sterkeste.

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2022/07/Renathe-480x480-1.jpg

Renathe Danielsen
Advokat / Partner

Rect_shape

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring