Familiegjenforening

Dersom du har fått avslag på søknaden din om familiegjenforening, kan du klage. UDI vil da behandle saken din på nytt.

samboeravtale, oppsigelse, uføretrygd, sykepenger, gjengjeldelse, oppholdstillatelse, familiegjenforening

Familiegjenforening

Har du et familiemedlem som du ønsker å bo sammen med kan du søke om familiegjenforening. Familiegjenforening kalles også for familieinnvandring eller familieetablering. De som søker om familiegjenforening er vanligvis ektefeller, samboere eller barn av en som allerede bor i Norge. Andre typer familiemedlemmer kan imidlertid også søke om familiegjenforening, som for eksempel foreldre som har barn i Norge, de som skal gifte seg med en i Norge (forlovede), fosterbarn og helsøsken.

Har du fått avslag på søknad om familiegjenforening?

Ved avslag på søknad om familiegjenforening er klagefristen normalt tre uker etter at du mottok vedtaket. Det er tilstrekkelig at du har sendt klagen før fristen utløper. I klagen må du begrunne hvorfor du klager og prøve å motbevise og argumentere for at avslaget er feil.

Fakta

Klagen skal være skriftlig og underskrevet, og den kan leveres til politiet eller UDI. Hvis UDI opprettholder avslaget, blir saken sendt til Utlendingsnemnda som behandler den på nytt.

Bruk advokat!

Reglene om familiegjenforening kan være kompliserte og omfattende, og det lønner seg derfor å bli bistått av advokat. Vår erfaring er at sannsynligheten for familiegjenforening øker betydelig ved bruk av advokat. Ta kontakt med oss for en uforpliktende vurdering av din sak. Vi kan reglene og unntakene, og vil sørge for at du og dine interesser blir ivaretatt.

Advokatutgifter

Hvis UDI endrer vedtaket ditt etter at du har klaget, kan du få dine advokatutgifter dekket. For at du skal få din advokatutgifter dekket kan imidlertid ikke endringen skyldes feil begått av utlendingsmyndighetene, eller at din situasjon har endret seg etter det første vedtaket.

For at du skal få dine advokatutgifter dekket må du sende brev til UDI om dette senest tre uker etter at du fikk svar på klagen.

Erlend Velle-Skretteberg (Permisjon)

Advokat

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Trenger du hjelp i en lignende sak?

Ta kontakt dersom du ønsker en vurdering av din sak, og råd om hvordan du best bør gå frem. Vi har flere dyktige advokater med høy kompetanse og lang erfaring i saker om utlendingsrett. Vi sørger for at du og dine interesser blir ivaretatt.

– Veldig dyktig advokat som leverte. Advokaten hadde god kunnskap og satt seg godt inn i saken. Lyttet til klient. Alt i alt så bruker vi Osloadvokatene igjen om det trengs.

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2022/07/Erlend-480x480-1.jpg

Erlend Velle-Skretteberg (Permisjon)
Advokat

Rect_shape

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring