Nekter utleier å tilbakebetale depositumspengene?

Ved leie av bolig eller lokale er det vanlig at utleier krever at leietaker betaler et depositumsbeløp som sikkerhet for leieforholdet. Pengene vil være en sikkerhet for skyldig leie, skader på boligen og andre krav som kan reise seg. Det oppstår imidlertid ofte tvister om depositumspengene. Utleier har kanskje kontroll over beløpet, og trekker fra penger uten å høre med deg som leietaker. Vi kan reglene, og sørger for at du får det du har krav på.

avhendingsloven, ujevnt dekke, garasje, vann, fall mot sluk, kaldtvann, mangel, lyd, regresskrav, skjønnssak, skatteregler utleie, avbestille, garanti, skatt utleie, balkonger og terrasser, støy fra avløpsrør, branntiltak, korttidsutleie, depositumspengene

Depositumskonto

Utleier kan ikke kreve at beløpet betales inn til hans eller hennes private konto. Det er viktig at pengene settes inn på en særskilt depositumskonto hvor ingen av partene har eksklusiv råderett over beløpet. Dette er nødvendig for å sikre at utleie ikke kan ta ut pengene uten at leietaker samtykker. Det er utleier som skal opprette en slik depositumskonto, samt betale gebyr til banken for å opprette den.

Tilbakebetaling av depositumspengene

Når leieforholdet tar slutt, skal depositumsbeløpet i utgangspunktet overføres tilbake til leietaker. For at utleier skal ha krav på pengene, må leietaker ha misligholdt husleie eller påført skade på husrommet. Hvis utleier og leietaker ikke blir enige om at utleier kan kreve hele eller deler av depositumsbeløpet, må utleier reise søksmål for å få utbetalt pengene.

Gjelder kravet skyldig husleie?

Hvis kravet gjelder skyldig husleie, kan utleier fremme krav til banken. Banken kan bare utbetale skyldig husleie til utleier dersom visse vilkår er oppfylt. For det første må depositumskontoen og kontoen det innbetales husleie til, være i samme bank. Videre må det foreligge skriftlig avtale om at leietaker skal betale husleie til leietakers konto i denne banken. Utleier må også kunne dokumentere overfor banken at utleier ikke har betalt husleie for at vedkommende skal ha krav på utbetaling fra depositumskontoen. Banken skal vasle leietaker om slike krav fra utleier.

Fakta

Hvis leietaker mener at utleier ikke har krav på penger fra depositumskontoen til skyldig husleie, må han eller hun reise søksmål innen fem uker for å hindre utbetaling. For alle andre krav enn skyldig husleie, er det utleier som må ta ut søksmål for utbetaling av depositumet.

Vi hjelper deg!

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om leieforhold. Vi har flere dyktige advokater med lang erfaring i saker om utleie. Våre advokater kan hjelpe deg med å gjennomgå leieavtalen din, samt gi deg råd og veiledning. Vi sørger for at du får det du har krav på.

Helene Jameson Skrede (Permisjon)

Advokat

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Har du spørsmål?

Ta kontakt med oss dersom du ønsker bistand i tvist om leieforhold. Vi kan reglene og unntakene, og sørger for at dine interesser blir ivaretatt.

– Osloadvokatene kan anbefales på det varmeste. Advokaten tok tak i saken kjerne, jobbet raskt og effektivt, og brydde seg ikke så mye om bakgrunnsstøyen fra motparten.

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2024/01/Skrede-Helene-kopi.jpg

Helene Jameson Skrede (Permisjon)
Advokat

Rect_shape

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring