Kan du angre på kjøpet av bobil?

Kan du angret kjøpet av en bobil? Hva skal du gjøre dersom du raskt etter kjøpet ikke lenger ønsker bobilen – kan du angre deg?

Fravær oppsigelse, Utestengt fusk, Yrkessykdom krav, Utgifter yrkesskade, angrefrist ved kjøp av bobil

Ingen generell angrerett

Det finnes ingen alminnelig angrerett for alle typer kjøp. For at du skal ha en angrerett må det derfor følge av en lovbestemmelse eller av kontrakten.

Angrerettloven gir angrerett til forbrukere som kjøper en vare ved “fjernsalg”. Fjernsalg betyr at varen er kjøpt utenfor selgerens fast utsalgssted. Det er videre et krav at selgeren må være “næringsdrivende”. Dersom selger er en privatperson vil kjøper ikke ha angrerett etter angrerettloven.

Det kan også følge av kontrakten at kjøper har en angrerett eller et såkalt åpent kjøp. Dersom en slik adgang finnes i kontrakten vil du som kjøper ha en rett til å kunne angre på kjøpet og si deg løst fra avtalen, selv om selger ikke er pålagt av loven å gi deg en angrerett.

Hva er angrerett?

Angrerett er en rett til å angre på kjøpet. Varen blir levert tilbake til selger og kjøpesummen blir levert tilbake til deg. Du behøver ikke oppgi noen grunn på hvorfor du ønsker å angre kjøpet. Etter angrerettloven har du en frist på 14 dager til å fremsette et angrekrav. Angrefristen løper fra den dagen varen blir levert.

Dersom rett til å angre seg følger av kontrakten er det den fastsatte fristen som følger av kontrakten som gjelder.

skilsmisse, ektefellebidrag, Korona yrkessykdombarnet bo, gjøre sagt opp, Yrkesskade,, fusk, Tapt inntekt yrkesskade

Fjernsalg

Den lovfestede retten til angrerett gjelder bare for fjernsalg. Et fjernsalg er en avtale som inngås uten at selger og kjøper er tilstede sammen og avtalen inngås utelukkende ved fjernkommunikasjon. Også salg som er inngått utenfor faste forretningslokaler har angrerett etter angrerettloven.

Dekker forsikringen min advokatutgifter?

Dersom du har blitt utsatt for et mislykket bilkjøp og ønsker å heve kjøpet vil som regel bilforsikringen dekke advokatutgifter opp til 100 000,-. Også innboforsikringen kan i enkelte tilfeller dekke advokatutgiftene. Våre advokater kan reglene og unntakene, og vil bistå deg gjennom hele prosessen. Vi ordner alt med ditt forsikringsselskap og sender deg bare regning på egenandelen. Vi undersøker alltid om du har krav på rettshjelp.

Alexander Dunsby

Advokat / Partner

Blog details/ One pager CTA form

Vi vurderer gjerne saken din!

Jeg vurderer gjerne
saken din!

Last opp vedlegg her
(maks filstørrelse 10MB)
Last opp

Maximum file size: 10.1MB

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Trenger du hjelp i en lignende sak?

Vi har flere dyktige advokater med høy kompetanse og lang erfaring i saker om kjøp  av motorsykler fra forhandlere. Ta kontakt dersom du ønsker en vurdering av din sak, og råd om hvordan du best bør gå frem. Vi sørger for at du og dine interesser blir ivaretatt.

– Veldig god service. Topp kvalitet. Gode på lytting, formidling og kommunisering med klienter. Er du ut etter en som virkelig har evner til å utøve et skjønn, så er du her på rett sted. Anbefales på det sterkeste.

Tidligere klient - Oslo

https://advokat.no/wp-content/uploads/2022/07/Alexander-480x480-1.jpg

Alexander Dunsby
Advokat / Partner

Rect_shape

Relaterte artikler

Få rask hjelp av en advokat

Ønsker du hjelp fra en advokat kan du sende oss en henvendelse – helt uforpliktende. Vi finner en passende advokat som vil ta kontakt i løpet av dagen.

CTA Footer Form

*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring